fredag 27 december 2013

Min julafton

Min julafton härborta började mycket mer lungt än vad den har gjort de senaste åren. I år lyckades jag inhandla allt (förutom några glömda ingredienser) på söndagen så jag slapp springa runt med alla andra på julafton. För härborta är julafton liksom sista dagen att handla julklapparna och preppa.. och egenligen en helt vanlig dag för många.

Inte för mig.

På julafton är jag mest depprimerad i vanliga fall. Tänker på hur julafton ska vara, hemma med familjen. Till och med så att inhandlandet av jullappar inte ens blir av, eller är kul. För det roliga med att ge julklappar är ju att se dom bli öppnade. Att man under de senaste månaderna har gått runt och funderat ut vad man ska ge folk och tycker att man har hittat den perfekta julklappen... Nu har jag inte riktigt ens chansen att hitta den dära perfekta julklappen som dom inte ens har tänkt på själva.

Men ändå.. denna julafton fick vi främmande!! Kändes som världens julklapp liksom. Vi spenderade hela kvällen tillsammans. Jag bjöd på svenskt julbord som var väldigt uppskattat, även vännen miss vegitarian hittade saker att äta (gjorde en Janssons utan ansjovis till henne och P) och grillade brysselkål istället för grönkålen som alla åt vilt av. Efterrätten blev också mumma. Gjorde en pepparkakscheesecake som brorsans L tipsat om.

Juldagen, som är amerikanarnas "julafton" tillbringades åt sovmorgon, film, och relaxing.

Så det blev helt klart en mycket lyckad jul härborta iallfall i jämförelse till vad jag trodde att det skulle bli. En julklapp fick jag också, eller snarare en överraskning. Det blir tydligen en liten semesterresa till Mexico i vår med vänner :)


måndag 23 december 2013

Sommar i December

Inatt har vi sovit med fönstrena öppna, utan superduntäcke och allt vad det är man gör när det är snö och kallt ute. Igår var det nämligen 20 grader varmt ute och jag sprang runt i linne tillsammans med alla andra julruschare. Väldigt konstigt och inte så mycket julstämmning här inte... För en vecka sedan var det snö på marken och snöade lite då och då.. Så som det ska vara. Not anymore.

Bevis..


Har iallafall handlat klart inför julmiddagen. Blir skinka, janssons, köttbullar, prinskorv, sill, lax och så till typ 8 personer så det blir väl en hel del rester i år igen i och med att det bara blir vi två. Jag älskar julen men nu lever jag mest på minnen av julen tillsammans med familjen för det är inte riktigt samma sak härifrån.

Fick iallafall ta en tur till tre olika ställen för att införskaffa mig all mat. IKEA stod självklart på listan även om jag blir besviken varje gång jag åker dit nu. Ge mig Spendrups julmust, Ge mig Marabou Paradis, Ge mig Anna's Pepparkakor (dom kan jag visserligen köpa på mataffären), Ge mig icke-IKEA brand och hör sen! Kalles och lite ostar är det enda dom säljer som inte är IKEAs egna märke...  urghh...


Annars gillar jag att besöka IKEA. Det är liksom som att vara hemma fast inte.
Införskaffade mig en ny vinöppnare och två diskborstar, vad annars.

onsdag 18 december 2013

Julkulan 2013

Igår efter ett till snöfall var det dax för julgransstök. Vi har förövrigt haft mer snö de senaste två veckorna än vad vi hade hela förra vintern så jag trivs som fisken i vattnet även om det egentligen inte är så mycket för det smälter bort så förbaskat snabbt. Och Bruno, ja han var nog gjort för att bo i ett vinterrike - han älskar snö!

Iallafall. Hade egentligen tänkt att göra allt juligt i helgen men det blev inte av. Tog itsället lungt och sov lite väl över det vanliga. Men det får man ibland när man kan. Bruno har också sovit, inte väckt mig i ottan av att vilja gå ut - så skönt! Han kliver upp efter mig istället nu och det hoppas vi (jag) håller i sig.

Som den vanliga julseden så köper jag alltid minst en ny julgrans"kula" som på något sätt representerar året i ett snapshot. En otroligt svår uppgift egentligen, för sånna kulor finns ju inte. Man skulle egentligen behöva en hel gran för det finns massor med saker som kan få hängas upp där. Tur man har en blogg så man kan gå tillbaka och faktiskt konstatera att man gjort något på ett år även om det inte känns det när man bara puffar på.

I år blev det dock 4 "kulor" - Tre guld stjärnor och en ängel. 

De tre stjärnorna är till mina tre ögonstenar. 
Och inte för att låta som mormor men om NÅGON gör dessa illa då i h-vete... då ni..   
Då får ni passa er.


Ängeln köpte jag för jag ville minnas de vi faktiskt förlorade i år. 
Fred den 5 januari och Wesley den 11 juni. 
Och samtidigt ville jag att ängeln också skulle få representera de vi vill ta hand om i våra liv, 
de vi tycker om och bryr oss om. 
För utan alla dom (NI) så skulle det liksom inte vara samma sak. 


Såhär blev julgranen till slut!

söndag 8 december 2013

En halv vecka kvar i Texas

En liten Texas uppdatering kommer det här. Måndag till fredag satt jag i "skolbänken" hela dagarna. Jag beundrade solen och den påstådda värmen ifrån fönstret. När kursen var slut på eftermiddagarna så var det läxläsning och jobb så någon tid ute för att njuta av värmen gavs det aldrig. Avslutade kursen med ett prov som hette duga. Vet ännu inte om jag klarade det eller inte.

Väl till helgen och lite tid att turista runt lite så kommer snöstormen delux in och gör Texas till allt annat än ett sommarparadis (för oss nordbor). Jag som aldrig ens hade kunnat anat att detta skulle inträffa hade bara packat ner en fleecejacka. (Och jag tycker att jag hade kollat vädret dessutom). Jag klarade mig undan snön men inte den sjunkande temperaturen. Fredag efter provet lämnade jag dock Houston och drog iväg till Austin för det är tydligen the place to be in om man åker till Texas. Jag kan inte mer än att instämma. Färger, musik, glada människor och en hel del turister. Staden kändes avslappnad helt enkel och jag trivdes dom timmarna som jag vistades där. Ska jag vara ärlig så har helgen spenderats till att sovit ikapp mig. 

Idag, söndag, blev det en biltur till - dryga fyra timmar norrut från Austin och imorgon ska det besökas vindkraftverk. Det är dags för min första egna ISO och OHSAS revision. Jag borde vara högst redo efter mina tvä veckor i Kina och efter kursen som jag nyss tog men ska jag vara riktigt, riktigt ärlig så är jag mest trött. Vill helst bara vara hemma tillsammans med de jag håller varmt i hjärtat...

söndag 1 december 2013

TX

Då var man på nästa utflykt. Texas blev det den här gången. Befinner mig just nu på ett hotellrum som är större än våran förra lägenhet Men allt är väl Bigger in Texas?!

Ska vara här på utbildning hela vecka och hoppas att kunna få se lite av omgivningen, äta mat a la Texas och lite sånt.

Någon speciell adeventsfirande blev det minsann inte idag. Tyvärr.

Men kram ändå!