onsdag 27 februari 2013

Bilder för publicering

Kommer inte ihåg om jag har nämt detta förut men för ett tag sedan blev jag intervjuad av tidningen Marie-Claire Australia om det här med p-piller... något som jag helt och hållet had glömt bort.

Igår kontaktade dom mig igen och frågade om jag kunde skicka lite bilder. Face pics, bild på mig när jag är med mina vänner osv..

Så när jag sen går igenom mina bilder igår på datorn så inser jag att jag har bilder på mig på fest, i skidbacken, eller i poolen - that's it! Inga fina helkroppsbilder, facepics eller bilder på mig ute i det gröna med hunden, balanserar på tågrälsen med kompisar, springer genom sommarängen eller whatever som är MarieClaire värdiga.. ni vet bilder som aldrig egentligen är verklighetstrogna men fina att titta på. 

Så imorse fejkade jag till några, ja facebilder iallafall..


lördag 23 februari 2013

Little by little

Sitter i våran nya halvklara kökssoffa och skriver. Bilder får komma när den är klar eller nåt, inte nu iallafall. Till bord har vi temporärt satt in (håll i er nu) en dörr som ligger på två soptunnor.. haha! Till en början var dörren mest där för att vi skulle kolla storlek på soffan.. nu fungerar det som fantastiskt bord! Lite retro och mycket galet..

Vi går fram och tillbaka med hur vi ska göra med allt.
Och det enda mitt huvud dras till är färg och form.
Äntligen kommer det inte vara beiget överallt!!

fredag 22 februari 2013

Ospecifierat

13:45 - Vet att jag varit completely MIA nu.. och jag är det fortfarande.
Våran revision pågår fortfarande och jag är halvt utmattad, halvt peppad på nästa steg, och vill ha helg!

17:23 Så mycket hann jag skriva sist... ehhh.. nu är jag hemma iallfall och veckan har varit intressant. Nu tänkte jag sitta i sängen och fixa saker som har blivit liggandes ett tag så som att mixa lite musik, pappersgöra, och who knows.

17:28 Nähä.. det skulle jag tydligen inte. En promenad med hunden kanske då...

Fortsättning följer... eller nåt. 



fredag 15 februari 2013

Inte från den ljusa sidan

Efter en vecka av långa dagar på jobbet med dåliga matvanor (det har blivit kaffe och whatever varje dag) och allt för lite vatten lider jag nu av finnar, torr hud, sömnbrist, träningsbrist, utmattning, ömma muskler, osv osv. Inte ens Swedish House Mafias "Don't you worry child" kan få mig att skina upp...

Tack för att det är helg kan man ju tycka... men därhemma är det ju totalrenovering som gäller. Remember!

Fast jag klagar inte. Varje dag är en ny erfarenhet och på onsdagskvällen lyckades jag pricka in ett seminarium som Svenska-Amerikanska handelskammaren hade ordnat... Allt händer verligen på samma gång just nu!

tisdag 12 februari 2013

Tillsammans med toarullen är jag lugn

Just nu känns det som det sprutar ur öronen på mig. Enda stunden jag har för mig själv är på toa! Jag och kollegan håller just nu på att förbereda företaget på nästa veckas revision av kvalité, miljö och hälsa & säkerhet... Det känns ibland som om jag håller en femåring i handen fast det handlar om vuxna människor, och managers på det. Fast jag skyller på vårat system! Det funkar inte här. Systemet är konstruerat och skrivet i södra Europa med noll insyn i hur saker och ting fungerar här.. Jag blir galen men måste hålla god min... Och nu har jag inte tid att sitta på toa längre...

söndag 10 februari 2013

Vi renoverar

I fredags kom jag hem till ett nytt hus kändes det som.
Paul och en kompis har rivit väggen mellan köket och matsalen. Väggen som jag redan innan vi flyttade in sa att den måste bort. Nu är den äntligen det!

Det är långt ifrån klart men det ser tusen gånger bättre ut redan.
Här kommer lite bilder:

Från matsalen med insyn i köket (till vänster ligger vardagsrummet)
FÖRE


EFTER


Från köket med insyn till matsalen och hallen som leder till alla sovrum

FÖRE 

EFTER


Nu ska det bara in ett nytt golv, ny färg på väggarna!!!!! och massa annat skoj - när det är klart dvs.
Tanken är att det ska vara klart tills vi får besök i mars.. men det får vi se om det inträffar eller inte.

fredag 8 februari 2013

Just if...

Va fan (ursäkta språket men nu mår jag illa)
Tydligen så la jag ut mina valda ord om att vi ändå fortfarande har rätt att välja hur vi vill göra med vaccin lite för snabbt och enket uttryckt... Tydligen så har det blivit ett skifte och vi kan komma att bli tvångsvaccinerade om myndigheterna (Socialstyrelsen, Läkemedelsverket och Smittskyddsinstitutet) anser att det är för landets bästa. Oavsett om du är för eller emot vaccin tycker du att myndigeterna ska ha rätten att tvinga dig att vaccineras? Alltså seriöst. It is my fucking body! MIN mamma födde mig, inte en myndighet...

Så här har ni en länk till..
Här kan ni skriva på om ni är emot tvångsvaccinering i Sverige.   

Nästa inlägg kommer att ha ett annat meddelande än om vaccin jag lovar. Men när jag får magont, hjärtklappning, och lätt yrsel av något som jag kan säga något om så tänker jag göra det. Jag har nog inte större passion för något annat än folks hälsa även om jag kan låta galen ibland. Jag älskar fortfarande personer som tycker annorlunda, det är inte det det hela handlar om.

Igår innan jag gick och la mig så tittade jag på dokumentären Food Matters. Och även om jag inte höll med om allt de sa så fick jag tårar i ögonen av det dom sa. Hela tiden satt jag och tänkte. "Jag kan göra något åt det här. Jag kan hjälpa människor"... och det är verkligen så jag känner. Jag måste få skicka vidare av det jag vet och brinner för. I have to... för tänk om, tänk om jag kan hjälpa en person till att ta ett bättre beslut dom inte skulle ha tagit utan mig? Tänk om...

... Så ni får stå ut

Hepatit B står på infarten

Igår upplyste min bror mig om att de (BVC alltså) från och med mars kommer att ge barn Hepatit B vaccin tillsammans med tremånaderssprutan... En av dom vaccin som jag tycker är lika onödiga som influensasprutan! - Allra helst till en tremånadersbebis i Sverige som med största sannolikhet inte kommer att komma i kontakt med viruset genom det liv en tremånadersbebis i normala fall lever.

Här kan ni läsa mer om Hepatit B viruset, hur man blir smittad och dess vaccin på svenska

Kommentarer om ämnet är glatt välkommet då jag gillar att veta hur ni tänker om detta. Oavsett om ni är för eller emot. Och som tur är så har vi alla räten att göra som vi vill med våra barn, något vi ska vara tacksamma över... 

Nää... jag är inte alls passionate about health!!!

onsdag 6 februari 2013

Tjejträff

Jag blev inbjuden till en "hemlig" tjejträff för en vecka sen. Den 4 maj är det tänkt att det ska vara tjejräff. Vi fick alla ett mail att vi skulle träffas och ha kul tillsammans... Och att vi inte fick ställa några frågor om träffen.

Idag fick jag ett nytt email om denna tjejträff.

Då ska det bli möhippa för tre av tjejerna och vi ska göra ett såkallat 5km MUDRUN!

WHAT?!!???

Först och främst... när sjutton sprang jag 5 kilometer på bar och rak mark? Ingen aning. Vårruset 2004 kanske? Jag HATAR att springa. Nu ska jag tydligen springa 5 km i gegga med hindersbana. Hur sjutton ska det gå? De tre tjejer som ska gifta sig ska vi tydligen klä ut i bröllopsklänningar... stackarna! De har inte ens en chans att få igång springmusklerna inför detta. Men förhoppningsvis är de i bättre skick än jag när det kommer till löpningen.

Jaja.. mål är ju bra att ha.. trodde dock inte mitt skulle bli ett 5km Mudrun.  



måndag 4 februari 2013

Ser fram emot mars

Ännu en helg har gått. Super Bowl söndag var det dock. Då alla ska festa och titta på en Am. fotbollsmatch, specialgjorda reklamfilmer och så självklart halvleksnummret som i år var framfört av Beyonce. Paul och jag var hemma för vi hade festat på lördagen istället då det var 30-årskalas för en av våra vänner. Soffan, onyttig bakismat och en filt var mer tilltalande än ännu en fest kvällen innan en ny jobbvecka.

Fick ett paket från Sverige under helgen från mamma och K. Dom hade fixat så att min VHS inspelning från när vi var på dans-VM i Oslo 2004 nu sitter på den DVD-skiva! Stort TACK!

Den här veckan har jag nog inget kul att se fram emot. Och just nu känner jag mig mest trött. Så det är väl bara att köra på automatväxeln nu va?!

Men snart, snart är mars här och då händer det grejor!