onsdag 30 november 2011

Ge plats åt annat också tack!

Var i två mataffärer igår igen. Denna gång på jakt efter dinkelmjöl... men det enda jag fan (ursäkta språket) hittade var hyllor med vetemjöl: Blekt vetemjöl, oblekt vetemjöl, självjäsande vetemjöl, bröd-vetemjöl, allt-i-allo-vetemjöl... VAD I HEL... ja ni fattar.

Saknar lilla Newtown (min gamla hemstad) och dess välsorterade, och lite dyrare, mataffärer.

Dinkelmjölet ska jag ha till lite brödbak. Har nämligen ingått ett litet försök med Paul och blodtypsdieten. Vi ska se om denna diet, med tyngdpunkt på att utesluta vete, kan förbättra hans inflammerade muskler från allt slit han gör dag ut och dag in både på sitt jobb och hemma. Vi ska göra detta med ändrad kost och lite tillskott. Tre veckor ska vi testa. Själv lunkar jag på med min diet som A:are (Paul är O) och mår bra.

tisdag 29 november 2011

I bilen

Brytningsfel + regn + morkt + bilar med starka lampor = I don't like

Sent from my Verizon Wireless Phone

Självtortyr

Var riktigt sugen på sushi till lunch idag så istället för att gå in så att jag kommer direkt till sushidisken så tog jag omvägen genom Macy's skoavdelning...

Vet inte om lukten av läder och synen av glittrande festskor fick mig att må bättre eller sämre men fina var dom -- dessutom var flera på rea!


Lyckades dock slita mig fram till sushidisken -- på vägen tillbaka till bilen gick jag förbi Macy's "Senioravdelning" istället så att jag snabbt skulle komma till bilen.

måndag 28 november 2011

Härlig Måndag

Det är inte ofta som man vaknar upp och är på strålande humör en måndag... men idag gick det toppen.

... Har ledigt idag också :D

Vet egentligen inte varför vi har ledigt idag men jag tackar och tar emot. Skulle ha velat spendera dagen med att julpynta men istället har jag handlat mat - åkte till och med till mataffären utan att ta med mig min superlånga inköpslista... det var mindre lyckat. Så det blev desvärre två turer till mataffären fast jag kom ändå inte hem med allt jag ville ha - blir verkligen VANSINNIG när jag ska ha något som inte finns i affären. Hatar att åka runt till tre stycken för att leta efter det, utan att veta om det finns där eller inte.

Innan helgen skulle jag tex ha tag på bra kakao. Det finns kakao i varenda affär men den smakar peck så istället för att åka runt till de tre affärer som ligger runt oss nu så åkte jag till min gamla affär 20 minuter bort, för där visste jag ju att det fanns...

Fast detta inlägget skulle ju inte handla om matshopping, utan om hur skönt det är att vara ledig en måndag fast man har varit ledig sen onsdagskväll.

Så tummen upp även om det är super frustrerande och rent ut av tråkigt att gå och mathandla.


söndag 27 november 2011

Too Late

Är det 1a advent idag???
Om det är så... vilket jag tror att det är... så ligger jag EFTER! Jag har inte en endaste julpryl framme. Hade ljusstaken framme i ett rum bara för att jag inte hade en lampa där sen vi flyttade in men lyckades tappa strykjärnet på den så nu funkar den inte och ersättningslampor finns inte att köpa. (Ska dock till IKEA om en timme så jag ska se vad som finns där).

1:a advent hos mig är jul i full rulle - allt är framme. Jag väntar inte en sekund längre med att klä julgranen och ta fram alla tomtar, men här sitter jag en söndagsmorgon och INGET är framme. Hummm...

måste bli ändring på det här...

onsdag 23 november 2011

Rundvandring i huset

Här kommer lite bilder på hur det ser ut inne hos oss. Det är fortfarande väldigt tomt men det kommer väl med tiden... 

Från ytterdörren kommer man rakt in till TV-rummet (det är rätt valigt i USA) så här står jag i "hallen"

Tittar vi rakt fram istället så ser vi "matsalen".
För övrigt det enda rummet som har gardiner...
Till vänster ligger köket och till höger en korridor till alla sovrum

Sovrum - Ska bli gästrum men just nu är det ganska tomt och inte alls iordninggjort. 
Sjäv har jag lagt beslag på garderoben så ni gäster, förvänta er fortfarande att leva ur en resväska.. haha

Sovrum - detta är vårat sovrum, inte så mycket med det.. har en säng och en TV

Sovrum - detta ska bli mitt lilla "gör-vad-du-vill-rum" men än så långe är det ett förråd
... som ni ser...

Vi går tillbaka mot köket, matsalen (höger) och vardagsrummet (vänster)

Från matsalen ser vi in i vardagsrummet

Detta är hallen och matsalen sett från köket
Dörren till höger är till mitt lilla rum och rakt fram är vårat sovrum, gästrummet syns inte. 

Köket mitt i festplanneringen
Dörren med fönster går till haltanen och den andra dörren går ut till garaget.
Det är även en dörr ner till källaren till vänster.


Det var det.. 
VÄLKOMNA!

Jo, jag är fortfarande här...

Jag tror att ni har fattat vinken.. I AM BUSY! Jag har liksom haft lite för mig. Jag är inte stressad men jag har inte gjort saker som att blogga till exempel. Sånna saker har jag lagt på hyllan ett tag. Jag hoppas ni förstår. Men nu är det snart 5 dagars ledigt!!!

Imorgon firar vi Thanksgiving och jag har ledigt från jobbet ända fram till tisdag morgon. Det ska bli hur skönt som helst att få pyssla lite hemma och göra saker som har blivit liggandes. Självklart kommer jag inte att hinna med ens hälften av sakerna som jag vill göra - men skit samma. Lite kommer ju bli gjort. 

lördag 19 november 2011

Warm...

Det ar kallt ute men elden haller oss varma

Sent from my Verizon Wireless Phone

fredag 18 november 2011

Tänk Snabbt

Fest imorgon
Vad ska jag bjuda på?
Chili
Baguetter
Dip & Grönsaker
Öl & Drinkar

Men vad ska jag bjuda på som är lite mera svenskt??
Snabbt svar ett måste - och om det är snabbfixat ännu bättre - festen börjar klockan 16.00


Viktigt ur Veckan

Eller mindre viktigt egentligen... men ändå.
Har under hela denna veckan spenderat som revisor, precis som förra men då jag är tillbaka hemma har jag hunnit med lite annat också.

På tisdagen hann jag med att gå till tandläkaren. Jag fick avnjuta lite tandborrning då lite gamla lagningar skulle fixas och så helt plötsligt slinter borren ur fingrarna på tandläkaren och vips har en centimeter skurits upp under tungan! Härligt!! Fick avnjuta glass till middag den dagen.

Har också hunnit med ett dansmöte för våran avslutning som går av stapeln den 20 maj 2012! Japp, här gäller det att planera - vi ska ha kläder klarbeställda i december.. För en som gör saker i sista sekunden känns detta jättekonstigt. Hur fasen ska jag veta nu vad jag vill visa upp i maj nästa år?!??!?!?!?! Fick dock igenom mitt förslag om att ha ett tema - det gick galant - precis som jag trodde. När det handlar om dans så vet jag vad jag pysslar med!

Ikväll har jag börjat fixa inför våran inflyttningsfest som vi ska ha imorgon. Hackat fyra jäkla lökar och grinat så mycket att jag till slut inte vet vart jag hackade. Har hänt upp lite julbelysing och Paul har laddad upp med ved för brasan som ska få värma oss hela kvällen imorgon.

Lovar att ladda upp lite biler imorgon, det har varit lite dåligt med det på sista tiden.

måndag 14 november 2011

Myser i sista minuten

Det är efter midnatt en söndagskväll. Det känns nästan som att det är jul snart. Ni vet då man är uppe sent bara för att hinna med allt. Så känns det nu. Vi har under dagen fått upp både tavlor och gardiner på vissa ställen och huset blev genast så mycket mysigare. Så jag antar att julkänslorna kom med myset och kanske av det snabba besöket på IKEA igår.

Ikväll sitter jag dock inte och spår på varken julklappar eller julpynt, det har varit dans hela kvällen men nu får det vara bra... tills nästa söndagskväll då jag kommer att komma på att det är dans igen imorgon, måndag, och inget nytt är påkommet - det är jag; en hejjare på att göra saker i sista minuten!

Vad är era mindre starka sidor?

lördag 12 november 2011

torsdag 10 november 2011

Läs egentligen inte detta - eller gör det; jag behöver hjälp...

Jag har total idétorka! Har kommit på att jag måste vara lite mindre upptagen för att komma på bra och vettiga saker att skriva om. Alltså det har hänt mycket denna vecka då jag har varit (är fortfarande) på affärsresa men inget som är värt att kommentera här... Vi kanske kan försöka oss på en ny "Kom på rubriken"? Ni säger vad rubriken ska vara och så skriver jag... Ett tag funderade jag på att stjäla rubriker från andras bloggar. Jag sa till mig själv att ta 2:a inlägget i X månad... Den första jag stötte på var något i stil med "Dessa romaner tipsar jag om"... och det känns inte som jag för romaner läser jag nästan aldrig. Jag läser ju böcker om naturlig hälsa - vissa av dem ratar jag och andra tycker jag är helt vettiga.

Så om ni har några rubrikförslag så kan ni väl skriva en kommentar :)

Happy Birthday

Idag säger man Happy Birthday till alla Marinsoldater. Marinkåren fyller 236 år idag, 10 November. Och som tradition så går alla runt och säger Happy Birthday till de som har jobbat som marinsoldater. Så, Happy 236th Birthday på dig min älskling!


onsdag 9 november 2011

Företagsmiddag

Företagsmiddag betyder i min situation "ät och drick vad du vill, vart du vill och ta gärna lite efterrätt också". Det är absolut inte så att man klagar. Företaget betalar och jag har kreditkortet...

Ok, ok.. visst har vi regler men det är svårt att bryta dem då de är väldigt generösa.

Far Away

Denna vecka leker jag ISO revisor 5 timmars bilresa västerut. Jag gillar att resa men jag gillar inte att sova själv. Och att vara på affärsresa är så jäkla intensivt. Den enda tiden man får till sig själv är när man sover. Man ska göra allt man är på besök för PLUS allt annat som ska göras dagligen.

Nää jag klagar egentligen inte men jag sov som en vakthund inatt - vaknade vid minsta ljud - så jag är väl kanske inte världens gladaste idag.

söndag 6 november 2011

Söndagsshopping

"Slapp" insulera vinden denna helgen. Vi beslutade oss för spray-insullering framför glasfiber. Så nu måste det beställas. Däremot har jag fått shoppa! Inget superkul men dock shopping. Lite mattor, doftljus och lite saker som jag ska ge bort. Företaget jag jobbar på har beslutat för att "ge tillbaka" (ursäktar om jag redan har nämnt detta tidigare) till de som inte har det lika bra som vi... Nu till Thanksgiving ger vi bort mat och hygienartiklar så idag var jag ute och gjorde min insats och handlade lite småsaker. Nästa blir julklappar till barn som inte annars skulle få något...

fredag 4 november 2011

Symptom

Jag funderar... Håller jag på att bli sjuk? Det stramar lite i halsen och i örat på ena sidan. Har det något med en visdomstand att göra? Känner mig lite trött men är det för att det är fredag efter en lång vecka eller för att jag håller på att bli sjuk?

Alltså, att bli lite krasslig en fredag är ju hur dumt som helst! Och imorgon är det tänkt att vi ska insullera vinden... Mumma.. Glasfiber och en ond hals blir säkert en perferkt kombo!

Vilken Tur?

Vilken tur jag hade idag när jag valde att sätta på mig en brun kofta istället för en ljusfärgad... för på vägen till jobbet spillde jag min varma choklad på just koftan.

Är det tur??? Eller ren klumpighet? 

onsdag 2 november 2011

Bättre sent än aldrig

Var hos tandläkaren igår... Hatar att gå till tandläkaren. Går fasen hellre till gynekologen, nästan... Har inte varit hos tandläkaren på dryga tre år så jag var lite smånervös att de skulle säga att de var tvugna att dra ut mina två visdomständer som jag fortfarande har kvar någonstans under ytan. De gjorde de inte... men däremot tyckte de att jag skulle använda tandtråd lite bättre och eventuellt tandställning.

Kan inte annat än att instämma... så tandtråd har jag använt nu, iallafall idag - får se hur det fortsätter. Tandställning har jag funderat på i typ ett år eller så. Men fasen vad jäkla dyrt det är...  men jag skulle ju behöva det. Vi snackar Invisalign här och inte räls. Någon som har testat det?




tisdag 1 november 2011

Let's make November COUNT

Kommer ni ihåg armhävningsutmaningen som var för oktober?
Jag misslyckades TOTALT! Det var nästan som att jag gick in för det och visste att jag skulle misslyckas. Så får det inte vara!

Jag börjar om på nytt och lägger till lite:
Vecka 1 - 25 armhävningar + 20 minuter på the Elliptical Machine + 100 situps
Vecka 2 - 50 armhävningar + 20 minuter på the Elliptical Machine + 100 situps
Vecka 3 - 75 armhävningar + 30 minuter på the Elliptical Machine + 100 situps
Vecka 4 - 100 armhävningar + 40 minuter på the Elliptical Machine + 100 situps

Haka på ni också!! Ni kan komma på era egna tweaks på utmaningen, ta det som passar liksom.
Jag kör armhävningarna för att det var orginalutmaningen, the Elliptical Machine för Paul har hotat med att sälja den om den inte används, och situps för det kan man aldrig få för många av - 100 st situps är en piss i sjön egentligen.

Come ON! Jag börjar IDAG - 1 November 2011 när börjar DU? (det är ju bara 28 dagar detta handlar om)

KitKat någon?!

Igår lyckades jag tydligen lägga in ett tomt inlägg! Undrar om det hände när jag försökte laga mat samtidigt som jag letade efter ett recept på ostköttbullar eller om det hände då jag var så himla upprörd att vi inte hade en endaste Trick-or-Treater igår. Jag hade laddat upp med godis till en hel hög - men det kom ingen, inte en enda. Till och med Paul tyckte lite synd om mig...