fredag 30 oktober 2009

I live for Fridays!

Veckan i bilder...




Las Vegas

Igår beslutades att min showgrupp ska dansa till Martin Stenmarcks Las Vegas... de fick välja mellan en hel drös låtar - men svensken föll dem i smaken bäst. De tänkte nog på glitterklänningarna de kommer få ha på sig på avslutningen...

Jag var ju även tvungen att dela med mig att snubben och jag gått på samma gymnasium.. då kom frågorna:
-Känner du honom?
-Nää, men jag har träffat honom
-Varför sjunger han om Las Vegas?
-Det vet jag inte
-Jag tror att han sjunger sången när han är i Las Vegas!
-Vill du gifta dig med honom?
-Nää jag är ju gift med en man som jag tycker om
-Du kan skilja dig!
-Nu stretchar vi här... (skilsmässa var ju iallafall något dom var helt medveta om vad det betydde!!)

torsdag 29 oktober 2009

Lämna inte ditt barn ensam!

Vi har hört det förr och jag säger det igen - Lämna aldrig de små med stora farliga hundar, det kan sluta riktigt illa... stackarn!



Soffan är för övrigt också något som skär lite i ögonen...

onsdag 28 oktober 2009

Fråga doktorn - efterfunderingar

Efter några extra dagars funderande på det Fråga Doktorn avsnitt som jag kollade in i torsdags natt så har jag kommit på följande:

Annika Linde säger i samband med graviditet att det är helt ok att vaccinera gravida och säger även att gravida bör vaccineras mot både svininfluensan och den vanliga influensan. En gäst ringer in och frågar om det skadar barnet... Nää det gör det inte. Vaccinet går inte ut i blodet och kvicksilvret kan därmed inte skada barnet säger Dr Linde, inte ordagrant men med dom slutsatserna. Men sen säger hon att barnet får några månaders immunitet mot influensan genom att mamman tar sprutan. Då måste jag ju fråga - för jag är inte så himla smart som alla andra - om sprutan inte går ut i blodet och inte kommer i kontakt med barnet hur i h-vete får barnet immunitet??? Detta är alltså en ärlig fråga och jag skulle vilja veta! Någon som har någon vettig förklaring??? För jag fattar inte alls...

Jag vet att jag är tjatig och att folk har säkert slutat läsa mina inlägg om influensan och allt sånt... men jag kan inte lägga det på hyllan. Och på denna fråga vill jag faktiskt ha svar på! Någon???

Jäklar också!

Nu har det dära mailet kommit, det dära som jag har fasat för... Jag visste att det skulle komma men varför just NU???

Jag orkar faktiskt inte med detta skit!

Dress Code

To maintain a professional atmosphere, the Company’s standard dress code is Business Casual in the office locations. For example, khaki pants, sweaters, skirts (knee length). No sneakers or flip flops are permitted. Jeans are only permitted to be worn on Fridays.


Normal business attire for both male and female employees should appear neat and meet normal standards of decency. Clothing articles that contain sexually explicit language, contain designs that could be offensive to other employees, reveal underclothing or body parts usually covered, contain rips, tears or holes, are made of spandex, or other form fitting attire are strictly prohibited.


Facial jewelry is not permitted. If the facial jewelry is unable to be removed, it must be covered with a bandage. Each manager is responsible for evaluating the dress and appearance of the employees under his or her supervision. If there is a question about the appropriateness of an employee’s attire, his or her manager should consult with a member of Human Capital Management. If an employee is not dressed appropriately, the manager has the authority to send the employee home to change clothing.

Nu måste jag ut och köpa en helt ny garderob bara för att få komma till jobbet... Nää jag är inte alls överlycklig för detta shoppingtvång. Jag spenderar hellre pengarna på saker jag vill ha - inte finbyxor! Jag hatar finbyxor. Köper man billiga varianter så känns det som om man sitter i en plastsäck om man skulle bli aningen varm och köper man dyra så ska de kemtvättas...

Varför ska de komma på sånna dumheter... Jag trivs i mina jeans!

fredag 23 oktober 2009

Fråga doktorn - funderingar

Kunde inte somna igår efter att jag hade läst syrrans kommentar. Var riktigt jäkla nyfiken... så jag satte på mig hörlurar och lade mig i sängen och kollade igenom hela programmet. Och tyckte att den första halvan var riktigt bra i informarande syfte men andra halvan tyckte jag inte så mycket om desvärre..

Om vi tar kvicksilvret till exempel så tycker jag nog att det är fel att jämföra det man äter med det man injeceras med. Alltså detta är en helt okunnig kommentar från mig - jag vet inte hur det fungerar med kvicksilver, om det är någon skillnad. Men om vi tänker på tex alkohol så blir vi ju mycket mer påverkade av det om det skulle injeceras än om vi dricker det. Men som sagt det kan ju vara annorlunda med kvicksilver...

Sen var ju programmet också en aning vinklad - jag tycker ju att de skulle ha tagit upp risker med vaccinationen och kanske ha en läkare där som inte alls tycker att man ska vaccinera alla riskgrupper som tex barn och gravida. Läkargästen sa ju att det inte finns någon koppling mellan biverkningar och denna kvicksilvertillsättningen som finns i de flesta vaccin... men då tror jag nog att hon glömde en ganska viktig iaktagelse: Att det inte finns några rapporterade fall av autism hos barn som inte har fått en enda vaccinationsspruta... och att autismfallen ökar i takt med att vaccinationsschemat ökar i antal doser... Detta är iaktagelser som jag inte tycker att man ska ignorera, även om det behövs mycket mera undersökningar för att veta säkert. Men att vaccinera barn och inte tala om detta tycker jag är lite skevt. Samma resonemang gäller ju gravida. De vet faktiskt inte om barnet får några biverkningar av sprutan, även om läkaren nu sa att sprutan inte går ut i blodet... men hur vet man att det inte påverkar barn negativt när vaccinet bara har funnits så kort tid?!!? Det är bara en fundering...

Jag är ju absolut ingen expert på varken pro- eller con sidan men tycker ju att helt friska människor som klarar av en influensa ska avstå att ta sprutan, vare sig det handlar om den vanliga eller den nya influensan. Men som sagt alla får ta beslut om det själva.

Jag har ju en liten konflikt i mig själv just nu: Tänk om någon jag känner beslutar sig för att inte ta sprutan på grund av mina kommentarer om vitamin D och sånt... och blir riktigt svårt sjuk.. vad fasen säger jag då??! Och tänk om något beslutar sig för att ta sprutan och får massor med biverkningar - hur fasen kan jag trösta då när det enda jag kommer att tänka är "vad mer skulle jag ha sagt?"

Många lider inte av vaccin, men det finns några som gör det och det är ju så svårt att säga vem näste man kommer att bli... nästan som rysk roulette! Självklart har jag ju starka känslor till detta med biverkningar då jag går igenom en hel drös av dem just nu och misstänker att det kommer att bli värre innan det blir bättre... Men jag måste ändå låta folk få bestämma vad de själva ska göra och inte tänka annorlunda om dem för det, men hålla tyst om saker det har jag svårt för... jag vill bara förmedla information som kanske inte kommer fram alltid i all mediahets.

Hoppas ni förstår.

Stöd för influensasprutan

Bra att du är påläst, men haka inte upp dig på saker för mkt.. För vissa kan det ju faktiskt vara en jättebra grej.. Alla är inte helfriska och klarar ev en influensa. Titta på detta klipp från Svt:s "Fråga doktorn" :)

http://svtplay.se/v/1717787/fraga_doktorn/del_6_av_17?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1734265/sb,p102775,1,f,-1

Där pratar de bland annat om kvicksilvret. Jag gillar kvinnan som är gäst. Hon har ju varit i media i alla fågel- o sarsinfluensor.
 
Kände att jag ville lägga upp denna kommentaren lite mera synligt då jag välkomnar åsikter från alla håll. Och visst håller jag med dig i att alla kanske inte klarar en vanlig influensa, utan att de trillar av pinnen... och självklart nekar jag inte att dessa ska få ta en influensaspruta inte alls, snarare tvärt om. Men att friska människor gör det förstår jag inte. Eller jag förstår att de blir rädda i och med all marknadsföring och stöd från högre makter och det är det som är skrämmande egentligen.
 
Svininfluensan är ju för tillfället mycket mildare än man hade väntat sig men fortfarande så kör man på lika hårt med marknadsföringen om den. Jag har inte kollat in länken än, men ska göra det och kommer antagligen att lägga in en kommentar senare. Måste försöka sova nu.
 
Puss sålänge

torsdag 22 oktober 2009

Svin Influensan Då och Nu - Det är inte mycket som har ändrats

Video från 60 Minutes från Svininfluensan DÅ...



Och ett inslag från NU...

Kommentarer

Kommentar-strul??

Näää... inte alls! Kommentarerna kommer fram allihopa till mig men de publiceras inte förrän jag har godkännt dem. Så när ni vill kommentera något så behöver ni inte skriva samma kommentar flera gånger, utan istället vara lite tålmodiga och vänta tills jag har läst dom och lagt upp dom.

Får ni ett felmeddelande så är det ju en annan sak... då är det bara att vara envis och trycka på knappen några gånger till.

Man kan ha olika inställningar förstår ni... vissa bloggare vill inte läsa kommentarerna innan de läggs upp, men jag vill ha det så för ibland får jag meddelanden som kanske inte var tänkt att bli upplagt... hemlisar liksom...

Hoppas det hjälpte lite...

onsdag 21 oktober 2009

Julmust och Pärlsocker

Ja, inte kan det bli så mycket mer svenskt än det...
I lördags före grisfesten så kom Paul på att jag kunde baka och ta med till festsn. Han ville ha kärleksmums... för det hade han inte fått på ett tag. Upptäckte att jag var utan pärlsocker så det fick bli en tripp till IKEA sådär på lördagsmorgonen.

Självklart blev det ju inte bara pärlsocker utan jag handlade: julmust, en till förvarningslåda, örngott, skohon, choklad och singoalla kakor.

På festen var det många som var skeptiska då de trodde att pärlsockret var sesamfrön... (?) men de som vågade prova gillade det nog. Ni förstår amerikanarna är vana vid ett fåtal desserter och vanligtvis består de av: chocolate chip cookies, brownies, äppelpaj, pumpapaj och cheese cake. Alltså jag är inte emot dessa sötsaker (förutom pumpapajen) men snacka tråkigt!

Julmusten behöll jag för mig själv... men den smakade ju inte riktigt helt som den ska utan julmaten...

På tal om jul. Paul och jag undrar ju om det finns plats i en viss källare på Brantströmsgränd som vi kan få bo i... ?

tisdag 20 oktober 2009

Kaos överallt!

I huvudet känns det som fredag, i kroppen känns det som fredag... kalendern säger TISDAG... Två mot en... det borde vara fredag idag helt klart!

Helgen var bra, vi spenderade lördagen på kalas då en krigare har återvänt från Irak utan en enda skråma. Det bjöds på helgrillad/rökt gris. Riktigt jäkla gott alltså, men mindre kul att se grisen ligga där på grillen med huvudet över framfötterna... Men är man hungrig så är man. Jag slapp ju se själva slakten iallafall.

Söndagen var en såndär dag som jag behöver ibland - vi gjorde inget! Inget jag kan komma ihåg iallafall. Det var matcher på TV om vartannat så den stod på medan jag tog mina tupplurer som jag missat under veckan. ;)

Måndagen var det dax för mera äventyr på jobbet. Måndsrapporten skulle in nu imorgon onsdag, men de ändrade det till sista sekund och vi var tvugna att ha det idag. Jag satt där med mina excel papper samtidigt som jag försökte valla mina katter (ja det är fasen vad de är dessa jäkla managers... ) i evigheter känndes det som. Vid sex var jag bara tvungen att gå för Paul hade fixat biljetter till Phillies matchen! Jag glömde snabbt bort rapporten och stod och skrek för fulla hals hela kvällen. Ni förstår det var semifinal nummer 4 (bäst av 7 matcher går till final)... Vi vann matchen till slut efter mycket spänning och det står nu 3-1 i matcher till vårt kära Phillies! Det blev dock en sen kväll och vi kom inte hem förrän ett på morgonen.

Idag är jag kort sagt lite vimmelkantig... och är kanske inte helt i extas över att jag har tre danslektioner ikväll. Men sånt brukar alltid styra upp sig själv tillslut ändå. Och jag lovar att när jag väl får krypa i säng så kommer jag vara hur pigg som helst!

fredag 16 oktober 2009

Ööööö?!

Uj, uj... igår var jag en katastrof i danssalen. Jag kom inte ihåg vad jag precis hade gått igenom, inte en endaste gång! Det fick bli en hel del egen träning och komma på egna danser för töserna...

Har också kommit på att det inte går att lära 7-åringar hip hop! Det kommer att bli disco för hela slanten efter Halloween veckan! De små tycker ju iallafall bättre om sån musik än hip hop; taktfast och lite upbeat.

Är otroligt glad att det är fredag, men har en känsla av att det blir mycket idag... hoppas jag kan ha huvudet med mig under dagen och att gårdagens hjärnsläpp inte sitter i fortfarande.

Tjing!

onsdag 14 oktober 2009

Hänger inte med riktigt

Lugnet har inte lagt sig. Igår kom ny information om företagets framtid. Min chef kommer att lämna staterna om ca sex månader till en ny själ som precis har börjat och blivit utsedd till VD för USA. Vi får ju hoppas att han vill behålla mig... eller jag är nog inte så orolig. Vill han inte det så finns det andra som vill ha mig. Och finns det inte det så får jag väl byta jobb - så himla farligt kan det ju inte vara.

Nää orolig är jag inte. Men jag ska ta dessa sex månaderna till att ändra rapportering lite. Så att den blir som jag tycker att den ska vara: Mera arbetsvänlig. Rapporter ska vara till för att se förbättringsmöjligheter, inte till att ta upp tid och hindra en att göra sina uppgifter. Det är lite så nu... rapporter till ingen nytta hit och dit. Och jag mitt i allt dessutom.

Det har iallafall varit lite mycket tummult denna vecka...

Igår på dansen kommer en av mina tjejer fram och frågar om det är ok att hon tar med sig sin baby in på lektionen. Samtidigt som jag säger "javisst" tänker jag... men stackars lilla 16-åring... Men såklart är jag ju nyfiken att se babyn...

EN DOCKA!!! Är hon tokig tänker jag.. vad säger jag nu??!! Tydligen så är det någon slags hemkunskapslektion. Att avskräcka folk att skaffa barn i ung ålder. Va!?!?? Hon måste ha denna docka som gråter, pissar, pratar... osv i en hel vecka, natt som dag. Nog hatade jag mina hemkunskapslektioner med att dras med en docka i en vecka låter ju helt absurt!

Som sagt denna veckan är helt klart konstig och jag kan inte riktigt ta åt mig allt som händer runt mig för tillfället!

måndag 12 oktober 2009

Dramatik

I helgen har det varit dramatik!

Lördagen blev det golf som vanligt, gick sådär för min del men sänkte en riktigt jäkla snygg långputt! Men det var nog det enda... resten av rundan bestod av sick-sack promenader... if you get the point.

Direkt efter rundan blev det en hejdundrandes grillmiddag på ett av mina absoluta favvoställen: Famous Dave's. Vi beställde in en bricka för två med grillad kyckling, revbenspjäll och rökt fläsk... till det serverades det 5 olika såser och de bästa majsmuffinsen som finns!

Väl hemma efter en lång dag var det dax att fixa lite tvätt och ta en behövlig dusch. När jag klev ur duschen pep det i brandlarmet, sådär som det gör om batteriet börjar ta slut. Jaha, tänkte jag då är det dax för batteribyte... Bara det att larmet inte hade något batteri utan är kopplat till ett system. Efter några minuter går stora huslarmet på och alla lägenhetslarm piper... På kontrollenheten blinkar nummret 1607. Men det är ju vi ju tänker jag... den säger att det brinner hos oss!

Några minuter senare kommer dom... männen i brandbilen... helmunderade med gasmask och syrgastub på ryggen. Stackarna, de fick stå där och försöka stänga av larmet istället för släcka någon eld. De plockade bort vårat larm då det verkade vara något fel på det... så det fick inte bli några levande ljus denna helg.

Gårdagen fick jag spendera själv. Hade bett om lite tid till mig själv och shopping.. Paul gick upp med tuppen och var på golfbanan innan jag knappt hade vaknat. Jag vaknade, tog med mig täcket och kudden och lade mig i soffan, knappade in en bra film på tvn och somnade om... sen när jag vaknade igen vid elva var jag redo för dagen. Det blev lite små shopping, inget överdrivet. Jag försökte hitta en höstjacka, men orkade inte leta så länge. Sen blev det hem och ta en till tupplur... välbehövliga sovstunder var det iallafall.

När Paul äntligen kom hem, han passade på att ta två fulla rundor när jag inte var med, tvingade jag honom att ta med ut på middag. Det blev en sen men god middag och vi var hemma runt sängdax.

En bra helg, men som alltid för kort. Måndagen började med en smäll liksom alla andra måndagar och det känns som om jag behöver sätta proppar i öronen just nu. Orkar inte lyssna på allt detta tjat. Men det har hänt en del sen i fredags. Våran president har klivit ur bilden och en av våra VDs här i USA fick kicken dessutom... så nu är det bara att vänta på nya procedurer och regler. Men man får ju betalt som tur är.

fredag 9 oktober 2009

Upphittat

Detta armband har nog legat bakom soffan sen förra sommaren. Det var städerskan som hittade det när hon var och storstädade i våran lägenhet... jag misstänker ju att det tillhör någon svensk.. någon som känner igen det eller kanske till och med saknar det?

onsdag 7 oktober 2009

Jo då

jag lever...

När man lägger in ett inlägg varje vardag så börjar vissa bli oroliga när man inte lägger in ett inlägg en dag. Så idag får jag bara lägga in ett inlägg för att säga hej.

Jag har varit lite upptagen de senaste dagarna i att undersöka vissa saker relaterade till Yasmin. Och jag går ut med varnade ord till alla er som tar Yasmin eller Yaz, eller till er som har döttrar som går i tankarna om att skaffa pillrena.

Min egen historia kan ni läsa på min hälsoblogg (eng)
Jag vill egentligen bara tala om allt som står där i informerande syfte, men självklart kan ju folk i min närhet bli oroliga... Men som sagt - igår var min sista dag som Yasmin-ätare och jag kan nu bara gå mot ljusare tider. Inga mer konstiga hjärtklappningar, deprissionsattacker, nackbesvär, osv. Synfelet som pillrena nog har orsakat antar jag att jag får drass med resten av livet... men som sagt var nu kan det iallafall inte bli värre!!! Och jag är enormt tacksam att jag kom i kontakt med all dess information som jag har drunknat i de senaste dagarna..

Kort och gott, snart kommer jag att bli frisk - och då menar jag verkligen FRISK! Ni kommer att få träffa Helena, hon den dära pigga, glada och spralliga Helena när jag kommer hem i jul... Jag kan knappt vänta!!! Och jag vill inte att ni ska vara oroliga, bara glada över att jag ibland är smart och kan koppla ihop ett och ett!

Puss på er!

måndag 5 oktober 2009

Söndag

Igår innan Paul förmanade mig att boka biljetterna innan de blev dyra hade vi varit ute och spelat en runda golf...

Jag hade i mitt huvud gått över till höst och klev ut ur lägenheten på förmiddagen med jacka och halsduk och fick nästan slänga av mig det så fort jag kom ut i solen. Det var ju för sjutton 25 grader varmt ute! Fick springa tillbaka in och byta om för inte fasen tänkte jag spela golf i långärmat inte!

Golfrundan gick sådär då mina golfvantar har sjungit på sista versen de sista gångerna vi har spelat, de skavde både här och där. Skorna kändes lite trånga efter en sex kilometers promenad i gräset. Det var inte min dag med klubborna heller... Men jag hade en bra dag därute ändå. Fick lite sol i ansiktet och var inte på jobbet. Livet kan ju vara värre så att säga! Dagen avslutades också med fall-off-the-bone-revbenspjäll! Skitgott!!!

söndag 4 oktober 2009

Homecoming


Meddelar härmed att biljetten är BOKAD!!!
Nu måste jag ju bara FÅ ledigt från jobbet. Annars får jag TA ledigt från jobbet!
Önskelista till julklappar mottages snarast!
Wowoo!
Det är tusen gånger lättare att vara härborta när man har en biljett i handen!

fredag 2 oktober 2009

Längtar

Nu är det inte många timmar kvar tills jag får ta helg. Denna vecka har jag nog längtat massor inför denna eftermiddag - och snart är den här!

Känner att det är dax att inhandla lite höstkläder för hösten har verkligen traskat in helt ovälkommen i våran soliga ljuva vardag. Sen ryktas det om dress code på jobbet... är ju inte min starka sida att kliva upp på morgonen och styla mig direkt. Sätta på sig kalla bomullsmixblusar är bland det värsta jag vet att göra på morgonen om jag fryser! Och vem säger att man jobbar bättre i finbyxor och blus?!?!?! Sålänge jag inte har att göra med kunder så tycker jag att mina jeans och toppar fungerar utmärkt!

Sen längtar jag ju också till jul. Pratade med Anna igår och vi började planera inför jul och nyår... eller planera och planera det blev väl mer uttalat att vi faktiskt kommer hem till jul, Paul och jag - inget snack om saken. Nu har ju Anna också gått ut och sagt det på hennes blogg så nu gäller det att inhandla flygbiljetterna snarast! Förutom traditionellt julfirande hos släkt blir det nog en kortare skidsemester så Paul får uppleva något som är så underbart som riktig svensk AFTERSKI!!! Nyår har vi inget planerat men det blir nog toppen oavsett!!!

Ibland längtar man efter olika saker, men tiden är alltid i vägen!

4-way STOP

Hela 12 stycken var det från gymet där jag jobbar hem till lägenheten. 12 stycken dumma stop-skyltar. Dom är så jäkla jobbiga. Man måste stanna även om det inte finns en endaste själ i närheten. Kan man inte byta ut dessa stop-skyltar till väjningsplikt istället??
Dessutom är det ju 4-vägs stop hela tiden. ALLA måste stanna vid varje korsning. Vad är det för strunt? Tar längre tid och måste ju bidra en skvätt till växthuseffekten med alla inbromsningar och omstarter. Löjliga tycker jag iallafall att alla dessa stop-skyltar är!
Måste ju dock påpeka att de flesta stop-skyltar fungerar som väjningsplikt härikring folk gör liksom en "california roll" man stannar inte helt utan rullar långsamt över stopstrecket och trycker sen ner gaspedalen igen, för att upprepa samma sak tio sekunder senare. - Ja, inte jag såklart - alla andra gör så!

torsdag 1 oktober 2009

Vadå... ?

I morse gick jag ut ur lägenheten med fjärrkontrollen i handen...
Jag har ingen aning om hur den hammnade där för TVn var avstängd och jag hade ingen anledning att norpa åt mig den. Hjärnsläppet satt i ett bra tag också för jag måste ha hållit den i ena handen medan jag låste dörren med den andra...

Jag tror ju att det är dax för mig att få en ledig eftermiddag efter jobbet för en gångs skull. Det har varit lite mycket den sista tiden. I måndags var det kiropraktorn, tisdags dans, igår frissan och idag blir det dans igen. Allt detta plus att jag fortfarande bråkar med utslag och diverse bieffekter av både det ena och det andra. Känner mig nästan som en testkanin. Kan dock trösta mig med att jag ju iallafall är snygg i håret nu efter besöket hos Susan!!!

Susans man har ju också gått och blivit anställd av AstraZeneca, gissa vilka diskussioner vi hade medan jag satt där i frissörstolen med folie i håret. Vi beslöt oss för att byta ämne efter ett tag då vi insåg att vi inte skulle komma någon vart med våra argument - det var som sten mot sten så att säga. Han tycker jag är hjärntvättad och jag tycker att han är hjärntvättad! Så vi diskuterade TV-program istället. Sen lärde jag honom hur man uttalar å, ä och ö. Han tänkte att han skulle imponera på en av kollegorna på företaget med att kunna uttala hennes rätta namn - Åsa, inte Asa.

Vore jag inte så emot läkemedelsföretag (på vissa plan) så skulle jag ju älska att vara anställd av dem. Få resa till Europa och säkert också Sverige hela tiden!!! Själv ska han på sitt första europabesök nästa vecka och var nervös som en liten ekorre, denna stora starka man. Till Spanien och Storbrittanien skulle han, stackarn... var rädd att det skulle spöka på hotellet han skulle bo på då det inte var byggt under de senaste 10 åren. Mmmmm...
...vi lever alla i våran egna lilla bubbla....